Передплата 2024 «Добра кухня»

Дорожники звільнили від завалів та згорілої техніки 200 кілометрів доріг: Укравтодор

Від початку повномасштабного російського наступу в Україні постраждало близько 23 тисячі кілометрів шляхів

З 24 лютого, відколи війська рф розпочали широкомасштабне вторгнення в Україну, від ворожої техніки постраждало три сотні мостів. Відтак дорожники зараз займаються відновленням переправ у деокупованих областях України — на Київщині, Чернігівщині та Сумщині. Наводять тимчасові мости, вже здали в експлуатацію шість переправ, ще десятки — у процесі будівництва.

Про це розповів на брифінгу у Львові перший заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко.

«На Київщині відновили переправу на дорозі, що сполучає населені пункти Іванків та Димер, — каже чиновник. — За рекордні шість днів звели нову тимчасову насипну переправу на трасі Київ-Ірпінь, а також відкрили рух переправою на дорозі у селі Катюжанка.

Відновлення потребує міст у Стоянці по трасі Київ-Житомир. За результатами експертизи, опори необхідно повністю демонтувати та зводити нові. За два дні «Укравтодор» планує відкрити один міст на шляху Київ-Вишгород-Десна-Чернігів".

Про розчищені автошляхи Андрій Івко повідомив, що дорожні служби уже звільнили від завалів та згорілої техніки 200 кілометрів доріг та вулиць. Йдеться про території, де ЗСУ витіснили російські війська.

Від початку повномасштабного російського наступу в Україні, каже посадовець, постраждало близько 23 тисячі кілометрів шляхів.

Читайте також: Гуманітарні штаби, волонтерство, інформаційний тил…

Схожі новини