Передплата 2024 «Добра кухня»

Рашисти знищили понад 23 тисячі км українських доріг

Завдані збитки оцінюють у 874 мільярди гривень

Рашисти знищили понад 23 тисячі км українських доріг
Рашисти знищили понад 23 тисячі км українських доріг

З часу широкомасштабного вторгнення в Україну (з 24 лютого) рашистські окупанти знищили понад 23 тисячі українських доріг (зі 170 тисяч кілометрів автошляхів, які є в Україні). Також вщент зруйновано 273 мостів та шляхопроводів.

Про це 3 квітня повідомив на брифінгу у Львові перший заступник голови «Укравтодор» Андрій Івко.

Найбільше руйнувань, за його словами, зазнали дороги на сході, півдні та частині півночі України. Йдеться про руйнування від ракетних обстрілів та іншої важкої техніки рашистів… За попередніми підрахунками, каже пан Івко, суми втрат сягають сотень мільярдів гривень.

«Ми орієнтовно підрахували збитки, — каже чиновник. — Це 874 мільярди гривень. На відновлення тих штучних споруд, тих доріг, які були зруйновані вже налічується така сума. Доріг — 835 мільярдів. І мостів на 39 мільярдів гривень. Уже активно готуємося до відновлення доріг. Зокрема, готуємо проєктну документацію щодо доріг і мостів. Щоб, коли війна завершиться і ми переможемо, дорожники змогли якомога швидше приступити до виконання робіт».

Про заміновані дороги у звільненій від рашистів Київській області

Зараз експерти проводять у звільненій Київській області розмінування доріг, щоб по них було безпечно їздити.

«Варто почекати і не повертатись в Ірпінь та Бучу, оскільки військові займатимуться розмінуванням доріг, — інформує Андрій Івко. — „Укравтодор“ також фіксує суттєве збільшення навантаження на українські дороги у зв’язку з евакуацією громадян».

Читайте також: «Бучанська різанина»: розстріляні тіла мирних мешканців лежать посеред вулиць

Фото зі сторінки у Фейсбуці Олександра Кубракова. На фото знищена рашиська техніка у звільненому Тростянці

Схожі новини