Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росія "погрожувала" членам ООН

  • 08.04.2022, 10:26
  • 750

російські дипломати погрожували країнам-членам ООН "наслідками", якщо ті голосуватимуть за призупинення членства рф у Раді ООН з прав людини

росія "погрожувала" членам ООН
росія "погрожувала" членам ООН

Дипломати ООН отримали від рф відоповідні зухвалі записки. Про це пише «Громадське» з посиланням на CNN.

У записці до дипломатів йшлося, що підтримка ініціативи щодо виключення росії, утримання чи неучасть у голосуванні буде розцінюватися як «недружній жест».

Однак істерики кремлівських прислужників не злякалися: Генасамблея ООН під час засідання 7 квітня виключила рф із Ради з прав людини. За проголосували 93, проти — 24, утрималися — 58. А росія одразу ж після голосування заявила, що сама припиняє свої повноваження у Раді.

У проєкті резолюції йдеться про «серйозне занепокоєння через тривалу кризу прав людини та гуманітарну кризу в Україні» через дії росії.

федерацію вирішили вигнати після оприлюднення доказів звірств, які російські війська вчиняють в Україні. З відповідним закликом виступили США та Велика Британія.

5 квітня на засіданні Радбезу ООН постпред США при Організації Лінда Томас-Грінфілд вказала, що рф «не має посідати авторитетне місце в органі, єдиною метою якого є дотримання прав людини», і додала, що російське членство є не тільки виявом найвищого ступеня лицемірства, а й створює небезпеку, адже країна використовує Раду як платформу для брехливої пропаганди.

Читайте також: росія може використати ядерну зброю, якщо відчує перевагу, — Зеленський

Фото з мережі

Схожі новини