Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україні потрібна зброя, яка допоможе нам здобути перемогу на полі бою, - Зеленський

  • 08.04.2022, 09:58
  • 669

Саме це буде найсильнішою санкцією проти росії

Україні потрібна зброя, яка допоможе нам здобути перемогу на полі бою, - Зеленський
Україні потрібна зброя, яка допоможе нам здобути перемогу на полі бою, - Зеленський

У цьому впевнений президент України Володимир Зеленський.

«Потрібно більше санкцій, ще сміливіших санкцій. Сміливість і практичність мають бути критерієм для оцінки рішень. Насамперед Україні потрібна зброя, яка дасть нам змогу здобути перемогу на полі бою. І це буде найсильнішою санкцією проти росії з усіх, які тільки можуть бути.

Генеральна Асамблея ООН ухвалила рішення про зупинку членства росії в Раді з прав людини. Поки що російська держава й російські військові є найбільшою загрозою на планеті для свободи й безпеки людини, для концепції прав людини як такої", — наголосив він.

За словами президента, російські пропагандисти готують «дзеркальну відповідь» на шок усіх нормальних людей від побаченого в Бучі. Збираються показати жертви у Маріуполі так, ніби це не російські військові їх убили, а українські захисники міста.

«Кожне вбивство буде розкрите. Кожен з катів буде знайдений. Усі, хто вчиняв зґвалтування чи мародерство, будуть встановлені. Відповідальність — неминуча», — впевнений президент.

Зеленський закликав Грецію використати свій вплив як частини Євросоюзу для порятунку Маріуполя, а також закликав Кіпр застосувати проти росії спеціальні заходи. Зокрема, скасування «золотих паспортів» для росіян, а також блокування яхт та інших російських суден, які перебувають у водах Кіпру.

«До столиці повертаються дипломатичні представники інших держав. Вчора — Посольство Туреччини. Сьогодні — Посол Литви. Раніше у Києві відновило роботу Посольство Словенії. Нормальна робота посольств — це чіткий сигнал агресору, що Київ — наша столиця», — переконаний Зеленський.

Читайте також: «На підтримку економіки України буде виділено 7 мільярдів євро»: Сергій Марченко

Фото з мережі

Схожі новини