Передплата 2024 «Добрий господар»

Підприємствам, які переїхали на Львівщину, - 100 тисяч гривень допомоги

Якщо буде створено не менше двадцяти робочих місць - ще 100 тисяч. А машинобудівним - по півмільйона гривень

Підприємствам, які переїхали на Львівщину, - 100 тисяч гривень допомоги
Підприємствам, які переїхали на Львівщину, - 100 тисяч гривень допомоги

У Львівській області запрацювала Програма підтримки бізнесу на час воєнного стану

Програма стане допоміжним інструментом до економічних ініціатив, які запропонував уряд (зменшення податкового навантаження, безвідсоткові кредити). Головне завдання програми — підтримка бізнесу, якому під час війни важко впоратися з викликами. Йдеться насамперед про фінансову підтримку підприємств, які приїхали працювати на Львівщину з інших регіонів України, де йдуть бойові дії.

Про це повідомив на брифінгу перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

«Йдеться і про підтримку експортного потенціалу, створення нових робочих місць, — наголосив посадовець. — Орієнтовний фінансовий ресурс, який ми закладаємо першочергово — 50 мільйонів гривень. Завдяки програмі плануємо створити понад 2,5 тисячі робочих місць. Програма охопить 250 суб’єктів господарювання. Хочемо активізувати підприємницьку діяльність».

За його словами, для підприємств, які через війну прийшли працювати на Львівщину, отримають фінансову допомогу з обласної скарбниці, плюс допомога на купівлю обладнання.

Заступник директора департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Орест Гринів додав: «Безповоротна фінансова підтримка релокованим підприємствам така. Виробничим підприємствам, що зареєструється на території області і будуть в нас працювати певний час — 100 тисяч гривень. Плюс 100 тисяч, якщо підприємство створить не менше двадцяти робочих місць. Хочемо добитися того, щоб ці підприємства сплачували податки до місцевого бюджету».

Друга складова програми ваучерна підтримка малого бізнесу

«Надаємо безповоротну фінансову підтримку у вигляді ваучерів на сертифікацію продукції, — каже чиновник. — Це стосується підприємств-експортерів. Надаємо допомогу у сумі 50 тисяч гривень (для маркетингового ваучера). Ваучер на сертифікацію продукції — 80 тисяч гривень».

Третє завдання програми — підтримка місцевих підприємств, які працюють в галузі легкої промисловості, харчової промисловості, машинобудівної галузі

Такі підприємства можуть отримати з бюджету 500 тисяч гривень безповоротної фінансової допомоги (на закупівлю обладнання). Для таких підприємств є умова — створити не менше п’яти робочих місць.

Читайте також: 13 підприємств зі сходу та центру переїхало на Львівщину

На фото: підприємство з виробництва матраців, яке переїхало на Львівщину. Фото ЛОВА

Схожі новини