Передплата 2024 «Добрий господар»

“З початку воєнного стану ми ні на день не зупиняли процес вакцинації.”: Олег Когут

В середньому щодня щеплення отримують до двох тисяч осіб, серед яких чимало переселенців

“З початку воєнного стану ми ні на день не зупиняли процес вакцинації.”: Олег Когут
“З початку воєнного стану ми ні на день не зупиняли процес вакцинації.”: Олег Когут

Через воєнний стан вакцинація у Львівській області продовжується, хоча темпи суттєво знизилися. Щодня вакцинують півтори-дві тисячі осіб Львівської області, левова частка вакцинованих — переселенці зі сходу та центру України. До війни ця цифра була значно більшою — плюс-мінус понад три тисячі осіб щодня.

Про це повідомив у коментарі «ВЗ» координатор програми вакцинації проти COVID-19 у Львівській області Олег Когут.

«Через переселенців контакти великі, потреба у ковідній вакцинації все ж є, особливо бустерною дозою, — продовжує розмову Олег Когут. — Добре, що переселенці хочуть вакцинуватися. Особливо йдеться про тих, які тут транзитом, а потім їдуть у країни Європи, де вимагають сертифікати. Пандемія ще не завершилася: щодня на Львівщині в середньому хворіє сто людей. Хочеться, аби більше людей вакцинувалося. Дві тисячі на день — задовільно. З початку воєнного стану (24 лютого) ми ні на день не зупиняли процес щеплення. За перших десять днів воєнних дій вакциновано 14 тисяч осіб. Війна внесла корективи у ковідну вакцинацію».

За словами Олега Когута, запас усіх вакцин є. 29 березня отримано дві тисячі доз вакцини Moderna. «Маємо достатньо вакцини CoronaVac — 15 тисяч доз, — інформує посадовець. — Pfizer — три тисячі доз, плюс сім тисяч у закладах охорони здоров’я.

«Зараз одна з проблем боротьби з коронавірусом — не кожен звертається по медичну допомогу, і не кожен хоче робити ПЛР-тест, — наголошує Олег Когут. — Але добре, що захворювання не протікає у складній формі. Це викликано особливостями штаму „Омікрон“. Клінічна картина не важка і протікає по типу гострої респіраторної інфекції».

Читайте також: Коронавірус нікуди не дівся: за добу на Львівщині — 55 хворих

Схожі новини