Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через десять днів у Росії не буде ресурсів на активну війну, - генерал США

  • 15.03.2022, 08:45
  • 753

Колишній командувач армії США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес вважає, що через за 10 днів у Росії вичерпаються можливості провадити активні бойові дії в Україні

Через десять днів у Росії не буде ресурсів на активну війну, - генерал США
Через десять днів у Росії не буде ресурсів на активну війну, - генерал США

Про це він заявив в ефірі американського телеканалу MSNBC.

«Росія перейшла до війни на виснаження, як-то бомбардування по містах, вбиваючи мирних людей на дорогах. Їм бракує трьох ключових речей: їм бракує часу, їм бракує особового складу і, я вважаю, у них закінчуються боєприпаси. За приблизно 10 днів — це моя оцінка — і за умови, що ми, Захід, не тільки продовжимо, але й посилимо наше постачання для українських сил, щоби вони мали змогу знищувати російську артилерію, армію й відбивати ракетні удари. За умови, що ми це зробимо, то за 10 днів росіяни перетнуть точку неповернення, коли вони більше не зможуть вести активні бойові дії в цій війні.

Насправді, почасти тут кожен діє наввипередки, Тобто, українцям треба зуміти вистояти до моменту, коли в Росії закінчаться можливості", — припускає генерал.

Він переконаний, що під час війни є момент «кульмінації» (англійською culmination point), до якого збройним силам потрібно досягти всіх стратегічних завдань і цілей.

Після цього будь-які дії, маневри та витрати будуть марними, бо не приноситимуть більшої користі, ніж передбачалось отримати за вкладені ресурси та кошти.

Якщо російській армії не вдасться досягти своїх запланованих цілей за наступні 10 днів, то, на думку Годжеса, будь-які подальші дії будуть надзвичайно збитковими й означатимуть фактичну поразку Росії.

Читайте також: Естонський парламент закликає ООН закрити небо над Україною

Фото ЗМІ

Схожі новини