Передплата 2024 «Добра кухня»

"Роблю все можливе, щоб підтримати президента Зеленського" - Порошенко в ефірі ВВС

  • 09.03.2022, 18:44
  • 941

Петро Порошенко в ефірі британської телекомпанії BBC наголосив, що робить все можливе для підтримки президента України Володимира Зеленського

"Роблю все можливе, щоб підтримати президента Зеленського" - Порошенко в ефірі ВВС
"Роблю все можливе, щоб підтримати президента Зеленського" - Порошенко в ефірі ВВС

«Сьогодні в нас президентом є Зеленський. І я роблю все від мене можливе для того, щоб підтримати президента України для демонстрації єдності, заради забезпечення його мандатом на переговорах. Я виступаю категорично проти того, щоб ускладнювати його позиції, адже він має бути сильним — завдяки українській єдності. Сильним завдяки західній підтримці, західним військовим винищувачам для нашої армії, які слід постачати вже зараз», — наголосив Порошенко.

Відповідаючи на питання ведучої Люсі Гокінгс щодо необхідності нейтрального статусу України, Порошенко нагадав, що у 2014 році Путін напав на Україну, коли вона була позаблоковою державою. Він зауважив, що справжня мета Путіна — не в цьому.

«Його мета в тому, щоб окупувати Україну. Метою Путіна є й далі вести війну проти Заходу. Війну проти вас. Ми повинні бути достатньо мужніми для того, щоб не піддаватися на його божевільний шантаж», — наголошує Петро Порошенко.

«Прошу, дуже уважно вивчіть уроки 1938 року. Ця дата посідає дуже важливе значення у британській історії. А також згадайте про уроки премʼєр-міністра Черчилля, коли він створив уряд національної єдності. Весь світ обʼєднався тоді та атакував Гітлера з метою збереження миру. Повірте, що зараз ситуація така сама», — переконаний п’ятий президент.

Читайте також: Столтенберг: якщо РФ нападе на канали постачання допомоги Україні — це буде напад на весь Альянс

Схожі новини