Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Євросоюз повністю закриє повітряний простір для Росії, - голова Єврокомісії

  • 27.02.2022, 19:03
  • 748

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що Євросоюз закриє небо для Росії через повномасштабне вторгнення в Україну

Євросоюз повністю закриє повітряний простір для Росії, - голова Єврокомісії
Євросоюз повністю закриє повітряний простір для Росії, - голова Єврокомісії

Єврокомісія пропонує заборонити всім зареєстрованим у РФ та контрольованим Росією літакам приземлятися, злітати чи пролітати над територією ЄС. Це стосуватиметься абсолютно всіх російських літаків, зокрема — приватних бортів російських олігархів.

Фон дер Ляйєн наголосила, що Євросоюз вперше профінансує купівлю та доставку зброї до країни, яка зазнала атаки. Також Є С посилить санкції проти Росії та режиму Олександра Лукашенка в Білорусі.

«Також у ЄС заблокують машину кремлівських ЗМІ. Державні RT і Спутнік, а також їхні відділення більше не зможуть розповсюджувати брехню, щоб виправдовувати війну Путіна», — заявила очільниця Єврокомісії.

Євросоюз також запровадить новий пакет санкцій проти еономіки та громадян Білорусі, які підтримують Росію у повномасштабній війні проти України.

Фон дер Ляйєн наголосила на неймовірній стійкості українського народу та хоробрості президента Володимира Зеленського, заявивши, що вони надихають Європу, додавши, що ЄС готовий радо прийняти всіх українців, які покинуть країну через вторгнення РФ.

Читайте також: США відреагували на рішення Путіна щодо ядерних військ

Фото з мережі

Схожі новини