Передплата 2024 «Добра кухня»

"США продовжують кооперуватися з союзниками та партнерами, щоб дати сильну відповідь"

Заява повіреної у справах США в Україні Крістіна Квін

"США продовжують кооперуватися з союзниками та партнерами, щоб дати сильну відповідь"
"США продовжують кооперуватися з союзниками та партнерами, щоб дати сильну відповідь"

США засуджують нахабну спробу Росії узурпувати суверенну територію України, оголосивши визнання незалежності певних частин Донбасу. Це повна відмова від зобов’язань, які Росія взяла на себе за Мінськими угодами і також суперечать зобов’язанням щодо дипломатії, які на себе брала Росія.

Про це 22 лютого заявила на брифінгу у Львові повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

«Ми усі чули вчорашню промову президента Росії Путіна, — продовжує розмову дипломатка Крістіна. — Його обурливі заяви про український народ були абсолютно відірваними від реальності і показували його схиблені погляди, які відповідають не лідеру світового рівня, а найгіршим авторитарним лідерам Європи. Україна була заснована українським народом. Країна пишається багатою українською культурою, яку також представляє музей, що за нашою спиною (Чорна кам’яниця. — Авт.). А ця культура та відчуття єдності тільки зміцнилося, як Україна змогла скинути ярмо Радянського Союзу. Українці відбивали численні спроби Путіна підірвати їхній прогрес сучасної демократичної європейської країни. Україна вистояла досі і вистоїть зараз. Останні порушення норм та законів, які вчинив Путін зустріне сильну відповідь США».

Читайте також: Замороження ПП-2 та відключення від SWIFT: деталі звернення ВР

Крістіна Квін повідомила, що 21 лютого президент Байден підписав указ, який забороняє усі нові зв'язки інвестиції та торгівлі осіб зі США у так званих республіках — Донецькій та Луганській. Це був лише перший крок санкцій. Бо США продовжують кооперуватися з союзниками та партнерами, щоб дати сильну відповідь на ці неприйнятні кроки. Крістіна пообіцяла швидку реакцію від США на дії Путіна.

«Будемо говорити прямо: дії Путіна загрожують не лише Україні, а й світовому порядку, — наголосила Крістіна Квін. — Це порядок, який підтримував мир та стабільність з часів Другої світової війни. Міжнародна спільнота засуджує наміри Путіна».

Журналістка «ВЗ» уточнила, чому американські дипломати, які замешкали у безпечному Львові почали їздити на ночівлю до сусідньої Польщі і як довго це триватиме.

«Мій обов’язок, як тимчасової повіреної — подбати про безпеку свого персоналу, — відповіла Крістіна Квін. — У нас є кілька для цього причин. Перше — Путін продовжує накопичення військ на кордоні України, він їх не відвів від кордонів. Друге — агресивні військові дії на Донбасі. Третє — промова Путіна, яку ми вчора почули. І ми всі можемо погодитися, що це не була промова розсудливої людини. Тому ми повинні бути обережними і на ніч будемо їздити до Польщі, вдень повертатися».

Читайте також: Британія запровадила санкції проти банків та трьох російських олігархів: деталі

Фото Укрінформ

Схожі новини