Передплата 2024 «Добрий господар»

“За рік ми обстежили 496 жінок”

Жінки - військові можуть безкоштовно обстежитися у лікарнях за програмою “ГЕКОН”

“За рік ми обстежили 496 жінок”
“За рік ми обстежили 496 жінок”

Перший жіночий ветеранський простір «Рехаб», який діє у Львові у Будинку воїна, що на вул. Короленка, 1а, започаткував медичну програму для жінок-військових та фронтових волонтерок.

Про це журналістці «ВЗ» розповіла Керівниця Першого ветеранського простору «Рехаб» Марія Петришин.

1 березня Перший жіночий ветеранський простір «Рехаб» відкриває реєстрацію у програмі медичної профілактики «ГЕКОН» (назву медичної програми засновники склали під час популярної у світі гри Wordle).

«Те, як медики відгукуються на потреби жіночої ветеранської спільноти, вкотре підтверджує, яке неймовірне місто наш Львів, — каже Марія Петришин. — Коли «Рехаб» тільки починав займатися темою медичної профілактики, то ми зосередилися на гінекології і материнстві. Одразу своїх фахівців надали Львівський перинатальний центр та Пологовий будинок № 1. За рік ми обстежили 496 жінок. Для близько 10% з них це означало врятуватись від великої біди — у них на ранніх стадіях діагностували рак. Лікарі змогли вчасно їх пролікувати.

Цього року кількість запитів зросла. І нам вдалося долучити до медичної програми Львівську обласну клінічну лікарню, що на вул. Чернігівській, 7. Тож ми додатково отримали безкоштовні консультації в ендокринолога, кардіолога, окуліста, невропатолога. Так народилася програма медичної профілактики «ГЕКОН»: гінеколог, ендокринолог, кардіолог, окуліст, невропатолог. Нею можуть скористатися жінки-військові, ветеранки, жінки з сімей воїнів, фронтові волонтерки. Також ми в «Рехабі» постійно надаємо психологічну підтримку жінкам, які дотичні до війни".

Читайте також: У Львові відкрили клініку дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку

Більше матеріалів читайте у рубриці «Здоров'я»

Схожі новини