Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Посольство США закликає американців негайно виїхати з України

Посольство США, яке уже переселилося зі столиці України до Львова, закликає громадян США, які перебувають в Україні покинути державу усіма можливими способами. При чому зробити це потрібно негайно

Посольство США закликає американців негайно виїхати з України
Посольство США закликає американців негайно виїхати з України

Про це 15 лютого заявила на брифінгу у Львові тимчасова повірена у справах США в Україні, в. о посла Крістіна Квін.

Крістіна Квін зустрілася у Львові з головою Львівської ОТГ Андрієм Садовим та з головою Львівської облдержадміністрації Максимом Козицьким.

«Зараз основна група американських дипломатів переїхала з Києва до Львова, — зауважила Крістіна Квін. — Дякую владі, що прийняли нас. Цей переїзд є тимчасовим, хоча Львів нам дуже подобається. Торік я тут посадила з Садовим на площі Ринок дерево, як символ дружби. Надіємося швидко повернутися до Києва. Поки ми знаходимося у Львові, наша основна група дипломатів буде допомагати Україні боротися з російською агресією. Продовжуватимемо роботу в усіх сферам взаємин між США та Україною. Закликаємо Росію провести деескалацію її ворожих дій та погроз проти України».

За словами дипломатки, «поведінка» Росії на кордоні України призвела до негайного переїзду посольства США до Львова.

Читайте більше: До Львова переїхало посольство США. Яке на черзі?

«Накопичення російських військ на кордоні з Україною, яке відбувається одночасно з дуже агресивною риторикою щодо України дає нам підстави закликати американських громадян виїхати з України будь-якими доступними способами, — відзначила Крістіна Квін. — Будемо продовжувати співпрацювати з урядом в Києві та місцевим самоврядуванням у Львові».

Зазначимо, з 15 лютого у Львові працюватиме Генеральне Консульство Німеччини, котре переїхало з Дніпра.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Ізраїлю Яір Лапід домовився з українським МЗС про те, що в разі початку вторгнення військ Росії ізраїльське посольство з Києва перенесуть до Львова.

Тим часом

Мер Львова Андрій Садовий провів робочу зустріч із послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою, для якої це перший тиждень роботи в місті. Як зазначив Андрій Садовий, зараз завдання мерії — зробити все, аби Львів був максимально безпечним для всіх його мешканців.

Фото з сайту ЛМР
Фото з сайту ЛМР

Читайте також: Британія перевозить своїх дипломатів до Львова

Схожі новини