Передплата 2024 «Добра кухня»

"Якщо якийсь «гіркін» спробує захопити адмінбудівлі, він буде розстріляний нашим спецназом без попередження"

  • 14.02.2022, 14:35
  • 987

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський звернувся до українців на тлі можливої загрози вторгнення з боку Росії

"Якщо якийсь «гіркін» спробує захопити адмінбудівлі, він буде розстріляний нашим спецназом без попередження"
"Якщо якийсь «гіркін» спробує захопити адмінбудівлі, він буде розстріляний нашим спецназом без попередження"

Монастирський заявив, що будь-хто при спробі захоплення адмінбудівель буде розстріляний без попередження

Звернення опублікувала пресслужба МВС у понеділок, 14 лютого.

«300 тисяч поліцейських, нацгвардійців, прикордонників та рятувальників щодня несуть службу захисту внутрішньої безпеки України. Незважаючи на будь-які заяви про можливі агресивні дії з боку Російської Федерації, ніхто не панікує і не боїться! Кожен просто виконує свою роботу для спокою українців», — сказав він.

Монастирський зазначив, Збройні Сили разом із дипломатами та розвідниками забезпечують зовнішню безпеку України. А у МВС обіцяють не допустити жодних сепаратистських проявів за прикладом весни 2014 року у Харкові, Луганську, Донецьку.

«Повторення Слов'янська ми теж не допустимо! Якщо якийсь „гіркін“ спробує захопити адмінбудівлі, він буде розстріляний нашим спецназом без попередження та жодних вагань!», — заявив він.

Міністр дав українцям дві поради

  • «По-перше, зберігайте спокій. Не панікуйте. Нині не 2014 рік. Україна стала сильнішою та організованішою.
  • По-друге, кожен на своєму місці повинен виконувати свою щоденну роботу, щоб функціонували школи, лікарні, дитячі садки, підприємства», — додав Монастирський.

Читайте також: До Львова переїхало посольство США. Яке на черзі?

Тим часом

СБУ закликала ​українців зберігати спокій і не піддаватися на провокації

У поширеній пресцентром СБУ заяві наголошується, що все це в комплексі — ніщо інше, як чергова потужна хвиля гібридної війни. У спецслужбі запевнили, що постійно аналізують різні сценарії розвитку подій і мають чіткий план дій на кожен із них.

«Разом із керівництвом держави, представниками виконавчої та законодавчої влади, іншими правоохоронними та безпековими органами влади ми готові реагувати на ситуацію не тільки тоді, коли виникне така необхідність, а заздалегідь. І вже робимо це», — йдеться у заяві.

Як наголошують у СБУ, мотивами нинішнього інформаційного нагнітання є намагання посіяти тривогу в українському суспільстві, підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян, розхитати єдність.

Фото МВС

Схожі новини