Передплата 2024 «Добрий господар»

У світі значно зросла смертність від COVID –19 за останній тиждень, - ВООЗ

  • 09.02.2022, 12:30
  • 581

За минулий тиждень у світі значно посилилося превалювання Омікрон-варіанту, і зараз його виявляють практично у всіх країнах

У світі значно зросла смертність від COVID –19 за останній тиждень, - ВООЗ
У світі значно зросла смертність від COVID –19 за останній тиждень, - ВООЗ

Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ).

Минулого тижня коронавірусом заразилися 19 276 472 особи у всьому світі. Загинуло ж від інфекції 67 953 особи. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, кількість виявлених випадків захворювання знизилася на 17% у порівнянні з попереднім тижнем, а кількість смертей збільшилася на 7%.

Більшість випадків (36%) було зареєстровано на східному узбережжі Середземного моря. Цікаво, що в США, Південно-Східній Азії та Африці захворюваність на коронавірус знизилася на 36%, 32% і 22% відповідно.

БІЛЬШЕ НОВИН ПРО КОРОНАВІРУС ЧИТАЙТЕ ТУТ

У європейських країнах, на які припадає 58% усіх нових випадків зараження у світі, цей показник знизився на 7% за один тиждень.

Смертність збільшилася на 67% у Південно-Східній Азії, на 45% у Східному Середземномор'ї та на 2% у Європі. Смертність від коронавірусу в Африці знизилася на 7%, а в Західно-Тихоокеанському — на 5%.

Вчені розповіли, як хворіють люди з низьким та оптимальним рівнем вітаміну D. Вони також констатували очевидну кореляцію між його дефіцитним станом та смертністю. За словами медиків, це ще раз доводить важливість збалансованого харчування та отримання повного спектра вітамінів під час пандемії.

Читайте також: Johnson & Johnson тимчасово зупинила виробництво вакцини від Covid-19

Фото: pexels

Більше новин здоров'я читайте в рубриці

Схожі новини