Передплата 2024 «Добрий господар»

Геомагнітні сюрпризи лютого

Найбільше метеочутливі та метеозалежні особи – ті, хто має різні хронічні захворювання, люди похилого віку, вагітні жінки

Геомагнітні сюрпризи лютого
Геомагнітні сюрпризи лютого

У такі дні у них можуть виникати: біль голови, запамо­рочення, стрибки артеріального тиску, нудота, біль у м’язах і суглобах, безсоння, загострення хронічних захворювань тощо. Також може знижуватися концентрація та пам’ять. Тож, щоб це не сталося зне­нацька, цим особам варто орієнтуватися у датах можливих геомагнітних збурень і силі їхнього впливу. Така обізнаність до­поможе підготуватися до наближення дис­комфорту у самопочутті і запобігти можли­вим загостренням здоров’я.

За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, геомагнітних збу­рень слід очікувати із 10 до 12 лютого, 22-го та 27 числа.

Щодо геомагнітного збурення 22 лютого, то його вчені наразі відносять до слабких. А тому особливих загроз здоров’ю і самопо­чуттю більшості з нас виникнути не повинно. Адже й вплив його зможуть відчути лише ме­теочутливі особи.

І тут нагадаємо, що це лише прогнози. А оскільки ситуація із впливом сонячної енер­гії на нашу планету постійно змінюється, реальні дати і силу геомагнітних коливань астрофізики визначають за два-три дні до їхнього досягнення Землі.

І все ж, щоб уникнути поганого само­почуття, напередодні магнітних бур слід включити в раціон продукти, які розріджують кров. Людям, які мають хронічні захворю­вання, слід заздалегідь придбати всі необ­хідні для підтримання нормального стану лікарські препарати. Режим дня та здоровий спосіб життя дуже важливі, і не лише під час магнітних бур.

Читайте також: Імунітету потрібен магній

Схожі новини