Передплата 2024 «Добрий господар»

57,8% українців вважають справу проти Порошенка політичним переслідуванням

  • 24.01.2022, 16:35
  • 513

Переважна більшість українців, які добре обізнані зі справою проти Петра Порошенка, вважають її політичним переслідуванням. А звинувачення, висунуті п'ятому президенту, вважають сфальсифікованими

57,8% українців вважають справу проти Порошенка політичним переслідуванням
57,8% українців вважають справу проти Порошенка політичним переслідуванням

Такі результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, інформує Обозреватель.

Чим більш поінформовані респонденти про справу, тим більше серед них тих, хто вважає справу політичним переслідуванням і не вірять у правдивість звинувачень. Так, серед добре поінформованих респондентів 57,8% вважають справу політичним переслідуванням і 51,9% не вірять у правдивість звинувачень.

Як зазначив у коментарі заступник виконавчого директора КМІС Антон Грушецький, події навколо повернення Петра Порошенка до України привернули увагу абсолютної більшості громадян. Результати опитування засвідчують, що більшість громадян не вірять владі у її звинуваченнях проти Порошенка.

Як відомо, за даними КМІС Петро Порошенко з грудня суттєво наростив свою підтримку — з 16,7% до 20,9% серед тих, хто визначився. Зараз його президентський рейтинг співмірний із рейтингом Зеленського, який з грудня втратив 2,7%. Зараз за Зеленського готові проголосувати 23,5% тих, хто визначився.

Читайте також: Порошенко зрівнявся із Зеленським, «Європейська Солідарність» впевнено лідирує — рейтинги КМІС

Схожі новини