Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Росія більше не може терпіти "вторгнення" НАТО в Україну

  • 16.01.2022, 20:35
  • 988

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія більше не може терпіти вторгнення НАТО в Україну і тому залишає свої війська біля її кордону

Росія більше не може терпіти "вторгнення" НАТО в Україну
Росія більше не може терпіти "вторгнення" НАТО в Україну

Про це Пєсков заявив в інтерв'ю американському телеканалу CNN.

«Ми спостерігаємо поступове вторгнення НАТО на територію України зі своєю інфраструктурою, своїми інструкторами, запасами оборонного та наступального озброєння, навчання українських військових тощо», — заявив він.

За його словами, такий розвиток подій підвів відносини Росії та альянсу до «червоної межі». Прессекретар додав, що цю ситуацію російська сторона «не може більше терпіти».

«І це було головною причиною, з якої президент Путін сказав: „Хлопці, для нас це реальна загроза“. І це реальна загроза стабільності та безпеці в Європі та європейській архітектурі безпеки», — сказав Пєсков.

Тому Росія залишає свої війська біля кордону з Україною — нібито це запобіжні заходи та реакція на напругу в регіоні, на недружню атмосферу, «створену різними навчаннями НАТО, винищувачами та шпигунськими літаками НАТО, просуванням інфраструктури НАТО» до кордонів РФ.

Прессекретар зазначив, що Москва нікому не загрожує військовою операцією, але буде змушена вжити контрзаходів у випадку подальшого розширення альянсу.

За його словами, РФ змушена реагувати і «вживати запобіжні заходи».

Читайте також: Україна хоче вступити в НАТО, бо її спонукає Росія, — Кулеба

Фото ЗМІ

Схожі новини