Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна хоче вступити в НАТО, бо її спонукає Росія, - Кулеба

  • 16.01.2022, 18:20
  • 815

Хоч Росія висунула до НАТО вимогу не розширюватися і не приймати до Альянсу нових східних членів, але бажання цих країн приєднатись до НАТО є результатом дій Росії

Україна хоче вступити в НАТО, бо її спонукає Росія, - Кулеба
Україна хоче вступити в НАТО, бо її спонукає Росія, - Кулеба

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив в інтерв’ю німецькому Bild.

«НАТО — це оборонний альянс, і він не тягне жодну країну до свого складу примусово. Парадокс в тому, що саме дії Росії мотивують сусідні з нею країни прагнути колективної безпеки в НАТО. Протягом десятиліть Росія створювала пояс конфліктів вздовж своїх кордонів і в тій чи іншій формі підривала безпеку майже всіх сусідніх країн. Якщо Путін хоче знати, чому його сусіди прагнуть вступити в НАТО, йому достатньо подивитися в дзеркало», — наголосив Дмитро Кулеба.

Він наголосив, що рішення про вступ до Альянсу має ухвалювати тільки країна, про яку йдеться, і 30 держав-союзників, і Україна свій вибір давно зробили.

Кулеба зазначив, що під час серії останніх переговорів євроатлантична спільнота довела Росії, що вона непохитно стоїть на боці України і нелегітимні російські ультиматуми відхилили.

«Росії не вдалося розділити Захід, розмовляючи зі США через голови України та загалом Європи… Нині важливо, що буде відбуватися далі», — зазначив він.

Він переконаний: якщо у Кремлі справді не планують нових військових дій, як стверджують публічно, то повинні продовжити діалог в усталених форматах.

Читайте також: Росія може розмістити війська в Україні: заява

Фото ЗМІ

Схожі новини