Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд постановив закрити справу Татарова

  • 13.01.2022, 18:15
  • 1 224

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав прокурора Офісу генерального прокурора закрити кримінальне провадження за підозрою заступника керівника Офісу президента Олега Татарова як спільника в отриманні неправомірної вигоди

Суд постановив закрити справу Татарова
Суд постановив закрити справу Татарова

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Рішення ухвалила слідча суддя Шевченківського районного суду міста Києва Олена Чайка.

«Шевченківський суд Києва зробив Татарову подарунок, тихенько зобов’язавши прокурорів Венедіктової закрити справу через завершення термінів розслідування. Зробили такий щедрий подарунок рівно через рік після того, як Печерський суд зобов’язав забрати справу Татарова у НАБУ», — зазначили у ЦПК.

У матеріалах справи йдеться, що Татаров отримав статус підозрюваного в кримінальному провадженні 30 жовтня. Тобто, останнім днем ​​терміну досудового розслідування проти нього, згідно з постановою заступника генерального прокурора про продовження терміну досудового розслідування до трьох місяців, було 28 лютого.

Оскільки довго не відбувалися ніякі процесуальні дії у кримінальному провадженні, сторона захисту Татарова у листопаді звернулася до прокурора з клопотанням про вчинення процесуальної дії, а саме: ухвалення постанови про закриття кримінального провадження щодо Татарова, оскільки після повідомлення йому про підозру минув термін розслідування.

Рішення ухвалили напередодні затвердження результатів конкурсу на главу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). На конкурсі переміг детектив НАБУ Олександр Клименко, який раніше розслідував справу Татарова.

На думку ЦПК, саме тому «татарівська» частина комісії блокує затвердження результатів конкурсу, на якому Клименко переміг.

Читайте також: Складний виклик для слабкого президента

Фото з мережі

Схожі новини