Передплата 2024 ВЗ

МЗС Польщі вимагає посилення тиску на Путіна

  • 12.01.2022, 11:15
  • 704

Міністр закордонних справ Польщі Павло Яблонський наполягає на посиленні тиску на президента Росії Володимира Путіна та його оточення у випадку нової агресії проти України

МЗС Польщі вимагає посилення тиску на Путіна
МЗС Польщі вимагає посилення тиску на Путіна

Про це повідомляє видання «Польське радіо».

За його словами, країни Заходу повинні бути рішучими у переговорах з РФ і бути готовими до посилення санкцій.

«Якщо Росія не відмовиться від своїх агресивних дій, то санкції мають продовжуватися і посилюватися. Це єдина мова, яку розуміє Путін… Якщо Західний світ вирішить піти на поступки щодо політики пом’якшення, Путін переконається, що його тактика виявилася ефективною, і він робитиме навіть більше, ніж уже зробив», — заявив він.

За словами Яблонського, завдяки потужному російському лобі на Заході можуть звучати думки, що Росії варто «піти на поступки», однак поки вона не перестане порушувати міжнародне право — це буде помилкою.

Він також додав, що Путін і надалі буде реалізувати свої «імперські мрії», попри те, що всі його амбіції — лише нездійсненні фантазії.

«Тому що Росія, якою Путін править ці два десятиліття — країна, яка набагато слабша, ніж її представляють. Проте потужні внутрішні кризи, особливо економічні, які послаблюють владу Путіна, означають, що він таким чином намагається консолідувати свою державу», — додав Яблонський.

Читайте також: Зовнішньополітична афера Кремля. Що чекає на Україну?

Фото Радіо Свобода

Схожі новини