Передплата 2024 ВЗ

Як легалізувати фейковий сovid-сертифікат: інструкція МОЗ

  • 10.01.2022, 11:15
  • 790

СБУ та поліція регулярно викриває «агенції», які продають підроблені сертифікати про вакцинацію

Як легалізувати фейковий сovid-сертифікат: інструкція МОЗ
Як легалізувати фейковий сovid-сертифікат: інструкція МОЗ

Сімейний лікар має анулювати фальшивий сертифікат, а після цього людина може зробити справжнє щеплення

Заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич в ефірі «1+1 Україна» оголосила амністію для тих, хто купив «ковідний сертифікат».

В Україні хочуть дозволити щеплення людям після того, як вони зізнаються, що отримали фальшиві довідки про вакцинацію. Чиновниця оприлюднила інструкцію, за якою можна виправити ситуацію з фальшивим документом.

«Йдете до сімейного лікаря, він анулює сертифікат, і можете вакцинуватися по-справжньому», — наголосила заступниця очільника МОЗ.

Зі свого боку сімейний лікар має інформувати Національну поліцію про факт придбання фальшивого сертифіката, а пацієнт повинен сприяти подальшому розслідуванню.

Раніше в Україні людину не могли вакцинувати, якщо її дані вже були у базі про щеплення. Навіть, якщо самого щеплення не було. При цьому вакциновані люди, потрапляючи до ковідних лікарень, часто зізнаються медикам про свої фальшиві сертифікати.

95−97% пацієнтів ковідних лікарень — це люди без щеплення.

СБУ та поліція у 2021 році відкрили понад тисячу кримінальних справ щодо підробки сертифікатів вакцинації та тестів на ковід.

Читайте також: У «Дії» будуть видаляти фальшиві сертифікати вакцинації

Фото: МВС України

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень