Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна буде евакуювати своїх громадян із Казахстану, - МЗС

  • 09.01.2022, 17:45
  • 712

Українське посольство в Казахстані надає консульську допомогу співгромадянам, які через скасовані авіарейси не можуть виїхати з країни

Україна буде евакуювати своїх громадян із Казахстану, - МЗС
Україна буде евакуювати своїх громадян із Казахстану, - МЗС

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Як передає видання Укрінформ, зараз найбільше людей в Алмати — 116. Міжнародний аеропорт Алмати призупинив обслуговування цивільних літаків, і його використовують для військово-транспортної авіації держав-членів ОДКБ.

Ніколенко переконує, що всі застряглі громадяни забезпечені тимчасовим житлом та продуктами харчування.

«Загроз їхньому життю чи безпеці немає. Посольство підтримує з усіма пасажирами постійний зв"язок та інформуватиме їх про подальші кроки», — наголосив речник МЗС.

Він зауважив, що за попередніми даними, 9 січня заплановане відновлення регулярних авіарейсів за маршрутом Нур-Сулатан — Київ. До того ж Ніколенко запевнив, що МЗС України взаємодіє із урядами іноземних держав, громадяни яких також не можуть виїхати з Казахстану.

«Враховуючи триваючу силову операцію та складну безпекову ситуацію, зокрема — в Алмати та Алматинській області, нині найбезпечнішим варіантом для українців є залишатися в місцях їхнього тимчасового проживання», — порадив речник МЗС.

За його словами міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив дипломатам пропрацювати альтернативні варіанти виїзду наших громадян із Казахстану у разі істотних затримок відновлення регулярного авіасполучення.

Читайте також: Стало відомо, скільки людей постраждали під час протестів у Казахстані

Фото із соцмереж

Схожі новини