Передплата 2024 «Добра кухня»

Під бомбами рятували людей і тварин

У салоні бусика волонтери вивезли із Харкова сімдесят котиків

Унікальну розповідь про добрі, не зачерствілі у війну серця почули глядачі вітчизняного телеефіру. Ця історія – про харківське подружжя Тетяни та Андрія, які зробили вчинок, гідний подиву: незважаючи на вибухи російських ракет, снарядів і мін, рятували від смерті і голоду своїх земляків, а також знаходили сили захистити домашніх тварин, багато з яких залишилися без господарів.

Вісім років тому Тетяна з Андрієм у помешкан­ні батьків і в орендованій квартирі облаштува­ли приватний притулок для тварин. Коли почала­ся нова фаза російсько-української війни і Харків почав здригатися від ворожої канонади, ці волон­тери не тільки розвозили гуманітарну допомогу постраждалим людям, а й турбувалися про їхніх домашніх улюбленців, частину їх взяли до свого “котопарку”.

У середині квітня загроза для Харкова зросла, окупанти проривалися на околиці міста – тому зоо­захисники вирішили евакуювати своїх вихованців. Помістили у мікроавтобус понад сімдесят котів, взяли у салон кілька собак і морську свинку Пуль­ку, на яку натрапили у підвалі зруйнованого будин­ку. Частину мурчиків згодом передали любителям тварин за кордоном, а решті дали дах над голо­вою в одному із сіл Черкаської області, де мешкає такий же великий друг природи Юрій. Вимушена втеча з рідного міста була виправданою: невдовзі після виїзду на мікрорайон, де жили ці харків’яни, упали десятки російських бомб. Одна з них вибух­нула біля будинку Тетяни і Андрія...

Схожі новини