Передплата 2024 «Добра кухня»

Країни розгортають додаткові відділення для хворих через "Омікрон"

  • 08.01.2022, 09:30
  • 735

Поширення нового штаму може призвести до переповнення медичних закладів протягом кількох тижнів. Саме до цього готуються лікарні Європи

Країни розгортають додаткові відділення для хворих через "Омікрон"
Країни розгортають додаткові відділення для хворих через "Омікрон"

Як повідомляє The Associated Press, «Радіо Свобода», міністр охорони здоров’я Великої Британії Саджид Джавід попередив, що кількість госпіталізацій зростає, а на Національну службу охорони здоров’я очікує «кілька важких тижнів». Майже200 військовослужбовців прибули до британських лікарень через нестачу персоналу — хворіють співробітники.

У Палермо (Італія) створили допоміжні приміщення біля трьох лікарень, щоб зменшити навантаження на відділення невідкладної допомоги — аби бригади швидкої допомоги могли швидко розмістити пацієнтів на ліжках замість залишати їх чекати на парковці.

«Ми повністю завантажені», — сказала Тіціана Маніскалічі, менеджерка лікарні в Палермо.

Вона додала, що лікарні були змушені встановити додаткові відділення невідкладної допомоги в наметах, оскільки потужностей відділення невідкладної допомоги було недостатньо.

Італія повідомляє про рекордні випадки захворювань. Зокрема — 219 тисяч 7 січня. Влада прогнозує пік цього сплеску за два-три тижні. У Франції заявили, що кількість людей, які перебувають у відділенні інтенсивної терапії у місцевих лікарнях, зростає із 7 січня і вже перевищила 3 800 осіб.

Уряд Греції 7 січня видав наказ про громадянську мобілізацію, який набуде чинності 12 січня і зобов’яже деяких приватних лікарів підтримувати державну службу охорони здоров’я в чотирьох північних регіонах, де державні лікарні мають гостру нестачу кадрів.

Всесвітня організація охорони здоров’я 6 січня повідомила, що за останній тиждень у всьому світі було зафіксовано рекордні 9,5 мільйона випадків захворювання — на 71% більше, ніж за попередній тиждень. Однак кількість смертей зменшилася.

Хоча «Омікрон» має легші симптоми, ніж варіант «Дельта», зокрема — серед вакцинованих людей, генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус не радить сприймати його легковажно.

Читайте також: У Франції хворим на COVID-19 медикам дозволили працювати

Фото з відкритих джерел

Схожі новини