Передплата 2024 ВЗ

СБУ перевіряє окремих громадян Казахстану з огляду на ситуацію в республіці та російський чинник, - пресцентр

  • 07.01.2022, 18:45
  • 733

Співробітники Служби безпеки України здійснюють перевірку та спілкуються з окремими громадянами Казахстану

СБУ перевіряє окремих громадян Казахстану з огляду на ситуацію в республіці та російський чинник, - пресцентр
СБУ перевіряє окремих громадян Казахстану з огляду на ситуацію в республіці та російський чинник, - пресцентр

«З огляду на поточну ситуацію в Казахстані Служба безпеки України в межах своїх повноважень вживає комплексу заходів, зокрема й оперативних, для того, щоб ефективно захищати безпеку громадян України», — повідомили «Інтерфакс-Україна» у пресцентрі СБУ.

Наголошено, що враховується «російський чинник та ймовірні провокації з боку РФ, які можуть дискредитувати нашу державу на міжнародній арені та нашкодити її інтересам».

У СБУ заявили, що саме з цією метою відбувається «перевірка та спілкування з окремими громадянами Казахстану». «Тобто відбувається звичайна робота в рамках чинного законодавства та функціональних обов'язків служби», — наголосили в пресцентрі.

Там поінформували, що це стосується й розмови, оприлюдненої в інтернеті. «Чітко видно, що співробітники СБУ ввічливо й коректно поводилися, не перешкоджали відеозйомці, яку здійснювали громадяни Казахстану. З огляду на стурбованість останніх на місце було викликано Нацполіцію, яка зафіксувала, що все відбувалося без порушень і в рамках українського законодавства», — зазначили в пресцентрі.

У СБУ заявили, що спроби трактувати це інакше, як і будь-які розмови про тиск із боку спецслужби, не мають нічого спільного із реальним станом справ.

«Поки що нікого з громадян Казахстану не затримано. Проте оскільки певні особи мають ознаки незаконного перебування на території України підготовлено відповідні матеріали, які буде передано до Державної міграційної служби», — повідомили у пресцентрі СБУ.

Напередодні в соцмережах з'явилася інформація про те, що 6 грудня у Києві невідомі люди у цивільному прийшли до представника штабу опозиційного руху «Демократичний вибір Казахстану» та ще одного активіста.

Читайте також: За рік СБУ виявила понад 100 угруповань, які підробляли сертифікати вакцинації

Фото: сайт СБУ

Схожі новини