Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президент Казахстану звернувся по допомогу до країн ОДКБ: що це означає

  • 05.01.2022, 21:55
  • 1 164

Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) - військово-політична міжнародна організація, до якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія та Таджикистан. У межах договору країни-учасниці зможуть надсилати свої війська до Казахстану

Президент Казахстану звернувся по допомогу до країн ОДКБ: що це означає
Президент Казахстану звернувся по допомогу до країн ОДКБ: що це означає

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв назвав протестувальників «міжнародними терористами» та заявив, що звернувся по допомогу до країн Організації Договору про колективну безпеку, куди входить і Росія

Про це лідер Казахстану заявив у ефірі телеканалу «Хабар 24», передає Еспресо.

Токаєв назвав протестувальників міжнародними терористами, а мітинги — актом агресії. Він заявив, що наразі в країні триває антитерористична операція.

«У цей час триває бій під Алмати з підрозділом ВДВ. Йде наполегливий бій. Тому я вважаю, що з нашого боку, враховуючи, що дані терористичні банди є міжнародними, вони пройшли підготовку за кордоном, їх напад на Казахстан треба розглядати як акт агресії» — заявив він.

Президент Казахстану повідомив, що у зв'язку з цим він звернувся по допомогу до очільників країн ОДКБ.

Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) — військово-політична міжнародна організація, до якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія та Таджикистан. У рамках договору країни-учасниці зможуть надсилати свої війська до Казахстану.

Останні новини на тему:

Схожі новини