Передплата 2024 «Добра кухня»

Світові лідери обговорили ситуацію в Україні

  • 04.01.2022, 08:35
  • 631

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час телефонної розмови з колегами з “Бухарестської дев’ятки” та главою МЗС Туреччини обговорили потенційну загрозу Росії на кордоні з Україною

Світові лідери обговорили ситуацію в Україні
Світові лідери обговорили ситуацію в Україні

Він заявив про необхідність єдиної позиції НАТО щодо української кризи.

«Держсекретар і міністри закордонних справ „Бухарестської дев’ятки“ обговорили дестабілізаційне нарощування військової могутності РФ вздовж українського кордону, а також необхідність єдиної, відкритої та рішучої позиції НАТО для колективної оборони союзників та співпраці з питань, що викликають загальне занепокоєння», — йдеться у заяві представника Держдепу Неда Прайса.

У документі йдеться про те, що Блінкен також заявив про відданість США тісним консультаціям та координації з усіма трансатлантичними союзниками та партнерами щодо досягнення деескалації навколо України «за допомогою стримування, оборони та діалогу».

До «Бухарестської дев’ятки» входять Румунія, Болгарія, Чехія, Угорщина, Словаччина, Польща, Естонія, Латвія та Литва.

Також держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу співпрацю Вашингтона та Анкари через загрозу зростання напруги між РФ та Україною.

«Держсекретар Блінкен та міністр закордонних справ Чавушоглу обговорили важливість продовження координації щодо загрози ескалації Росією в Україні», — зазначено у пресрелізі.

Читайте також: Навіщо Путін ініціював переговори з Байденом

Фото Reuters

Схожі новини