Передплата 2024 «Добрий господар»

Лікарі розповіли про вплив алкоголю на шкіру людини

  • 02.01.2022, 12:55
  • 1 948

Алкоголь негативно впливає на стан нашої шкіри, тому слід контролювати кількість випитого алкоголю, щоб не нашкодити організму

Лікарі розповіли про вплив алкоголю на шкіру людини
Лікарі розповіли про вплив алкоголю на шкіру людини

Шкіра старіє раніше. Люди, які часто вживають алкоголь, виглядають старшими, адже алкоголь послаблює шкірний бар'єр. Від цього вона втрачає пружність і стає менш гладкою.

Крім того, не забувайте, що алкоголь згубно впливає на печінку, а від печінки залежить колір шкіри. Якщо у вас проблеми з печінкою — колір обличчя стає жовтим та тьмяним.

Дефіцит води. Вживання алкоголю призводить до зневоднення, адже алкогольні напої мають сечогінну дію, внаслідок якої виводиться волога з організму. Шкіра від цього страждає сильно, особливо якщо ви не п'єте денну норму води на день.

Здоровий колір обличчя у тих, хто часто вживає алкоголь, — досить рідкісне явище. Алкоголь сприяє знебарвленню шкіри. Також від надмірного вживання алкоголю кола навколо очей помітніші.

Спиртні напої можуть бути причиною запалення на шкірі. Після веселої вечірки дуже часто зовнішній вигляд може лише бажати найкращого. Темні кола під очима або запалення — це причина вибору на користь алкоголю.

Читайте також: В Україні набув чинності так званий «ресурсний» закон

Фото з pexels

Схожі новини