Передплата 2024 «Добрий господар»

Відома компанія виплатила до 180 тисяч доларів, щоб фахівці не пішли до Meta

  • 30.12.2021, 08:35
  • 574

Компанія Apple виплатила своїм топ-працівникам бонуси у вигляді акцій на суму до 180 тисяч доларів, щоб вони не перейшли працювати до технологічного конкурента — компанії Meta

Відома компанія виплатила до 180 тисяч доларів, щоб фахівці не пішли до Meta
Відома компанія виплатила до 180 тисяч доларів, щоб фахівці не пішли до Meta

Про це повідомляє Bloomberg. Бонуси зберігатимуться протягом чотирьох років. У разі звільнення з компанії, премійовані співробітники втратять акції.

За даними Bloomberg, бонуси, які стали несподіванкою для тих, хто їх отримав, коливалися від приблизно 50 тисяч до 180 тисяч доларів. Бонус був представлений менеджерами як винагорода за високі результати.

Як повідомляє Bloomberg, Apple веде війну за таланти із компаніями в Силіконовій долині та за її межами. Особливою загрозою для компанії виступає Meta. Вона найняла близько 100 інженерів Apple за останні кілька місяців. Водночас Apple також переманювала ключових співробітників Meta.

Ці дві компанії, ймовірно, стануть запеклими суперниками в області гарнітур і розумних годинників із доповненою та віртуальною реальністю, причому обидві планують великі випуски обладнання протягом наступних двох років, пише Bloomberg.

Останні виплати компанії не схожі на звичайні компенсаційні пакети Apple, які включають базову зарплату, акції і грошовий бонус. Apple іноді присуджує співробітникам додаткові грошові премії, але розмір останніх грантів на акції був нетиповим. Їх отримали приблизно від 10% до 20% інженерів відповідних підрозділів. Бонусна програма викликала незадоволення деяких інженерів, які не отримали акції і вважають, що процес відбору був довільним.

За даними Bloomberg, заклик Apple повернутися в офіс збентежив деяких співробітників, і це призвело до «інженерних дезертирств». Незважаючи на те, що компанія відтермінувала термін повернення співробітників, вона дотримується більш жорсткої позиції щодо роботи оффлайн, ніж деякі її технологічні колеги.

Apple заявляла, що очікує, що корпоративні співробітники працюватимуть в офісі принаймні три дні на тиждень, а фахівці з апаратного забезпечення — чотири або п’ять днів на тиждень. Meta й інші компанії більш м'які у цьому питанні, відзначає Bloomberg. Однак цього місяця Apple визнала, що працівники, ймовірно, залишаться вдома в найближчому майбутньому.

Після скасування терміну повернення в офіс Apple також повідомила, що надасть бонуси в розмірі 1000 доларів усім співробітникам корпоративної, роздрібної торгівлі та служби технічної підтримки, щоб вони могли купити обладнання для дому.

Фото з сайту UA.News.

Читайте також: Уряд прирівняв низку цифрових документів до паперових

Схожі новини