Передплата 2024 ВЗ

Уряд спростив правила в’їзду з окупованих територій

  • 29.12.2021, 20:15
  • 711

Кабінет міністрів спростив правила перетину пунктів пропуску із тимчасово окупованими територіями, скасувавши вимогу про обов’язкове встановлення мобільного додатку "Дія" при в’їзді на підконтрольну Україні територію

Уряд спростив правила в’їзду з окупованих територій
Уряд спростив правила в’їзду з окупованих територій

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 29 грудня, повідомила під час пресконференції віцепрем'єрка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Сьогодні є дійсно важливий крок на шляху до реінтеграції. Ми скасували застосунок „Вдома“ для тих людей, які перетинають КПВВ», — розповіла Верещук.

Посадовиця додала, що нові правила запроваджуються на пунктах пропуску як на межі з окремими районами Донецької та Луганської областей, так й на кордоні з Автономною Республікою Крим.

За її словами, правила почнуть діяти вже із 30 грудня. Завдяки цьому люди матимуть змогу перетнути КПВВ, отримати безкоштовне тестування на COVID-19 на українських КПВВ та відвідати родичів на Новий рік і Різдвяні свята.

При цьому у разі, якщо тест виявить у людини наявність COVID-19, їй запропонують пройти 10-денну обсервацію або ж повернутися на окуповану територію.

Фото з сайту ВОДА.

Читайте також: Як зміниться Instagram у новому році?

Схожі новини