Передплата 2024 «Добрий господар»

США прокоментували заяву Росії про провокацію із хімікатами на Донбасі

  • 22.12.2021, 10:15
  • 638

Сполучені Штати прокоментували слова міністра оборони Росії Сергія Шойгу про те, що американські військові нібито готують провокацію на Донбасі із застосуванням "хімічних компонентів", звинувативши РФ у брехні та ескалації напруженості

Відповідну заяву під час брифінгу 21 грудня зробив прессекретар Пентагону Джон Кірбі.

«Ці заяви міністра Шойгу повністю брехливі», — зазначив посадовець.

Кірбі додав, що міністр оборони США останнім часом не розмовляв із Шойгу та не має таких планів на найближчий час.

21 грудня міністр оборони Росії Сергій Шойгу на розширеному засіданні колегії Міністерства оборони у Москві за участю президента РФ Володимира Путіна заявив про те, що на сході України перебувають співробітники американських приватних військових компаній, які нібито займаються підготовкою провокації із застосуванням «хімічних компонентів».

«Для скоєння провокації до міст Авдіївка та Червоний Лиман доставлено резерви невстановленого хімічного компонента», — заявив Шойгу.

При цьому міністр стверджує, що в Авдіївці та Приазовському, що на Донеччині, нібито перебувають понад 120 співробітників ПВК США.

«Вони обладнують вогневі об'єкти в житлових будинках та на соціально значущих об'єктах, здійснюють підготовку українських сил до проведення спеціальних операцій та активних бойових дій», — зазначив міністр.

Читайте також: США можуть підтримати антиросійське повстання у разі нападу Росії на Україну

Схожі новини