Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Американці оприлюднили перші результати дослідження штаму «Омікрон»: деталі

  • 12.12.2021, 14:15
  • 791

З 1 до 8 грудня в країні зафіксували 43 випадки інфікування новим штамом коронавірусу. Експерти спостерігали за хворими та оприлюднили дані про те, як минає захворювання

Як повідомляє пресслужба Центрів із контролю та профілактики захворювань у США (CDC), 25 людей з усіх заражених мають від 18 до 39 років. Частина хворих подорожувала за кордон упродовж 14 днів до виявлення діагнозу.

79% усіх випадків зафіксували в людей, які повністю вакцинувалися від COVID-19. Крім того, 14 інфікованих отримали додаткову дозу вакцини. Ще 6 людей раніше вже хворіли на коронавірус.

Симптомами, які малі хворі, були кашель, втома, закладеність носа та нежить. Загалом, як стверджують вчені, захворювання минає у легкій формі. Лише одну вакциновану людину госпіталізували на два дні. Також наразі немає інформації про летальні випадки від цього варіанту вірусу.

У CDC пишуть, що наразі є мало інформації про новий штам, щоб робити остаточні висновки щодо особливостей захворювання. На думку вчених, у хворих фіксують легку форму, оскільки вони вакциновані. Експерти вважають, більш серйозні симптоми можуть виникнути пізніше.

Попри те, що «Омікрон» вважають більш заразним, ніж штам «Дельта», наразі 99,9% усіх випадків коронавірусу у США через штам «Дельта».

Читайте також: Більшість хворих на «Омікрон» — вакциновані

Схожі новини