Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ знайшла тіло вбитого у 2016 році водія BlaBlaCar

  • 09.12.2021, 12:35
  • 1 055

Служба безпеки України віднайшла тіло водія BlaBlaCar Тараса Познякова, якого понад 5 років тому вбили попутники

СБУ знайшла тіло вбитого у 2016 році водія BlaBlaCar
СБУ знайшла тіло вбитого у 2016 році водія BlaBlaCar

Про це повідомив прессекретар СБУ Артем Дехтяренко, пише Бабель.

«Наразі співробітники СБУ відшукали труп Тараса Познякова. До пошукових робіт була залучена спецтехніка Міноборони. Спецслужбою отримано та перевіряються дані, що свідчать про можливий замовний характер вчинення вбивства», — повідомив він.

За його словами, попередньо кримінальне провадження кваліфіковано за п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

4 квітня 2016 року Тарас Позняков виїхав зі Львова до Києва, взявши собі попутників через сервіс BlaBlaCar. Звʼязок із Позняковим зник за 25 км від столиці, поблизу села Бобриця. Востаннє камери зафіксували Познякова на заправці. З ним в авто перебували ще три людини.

Через тиждень поліція виявила машину чоловіка в закритому гаражі в Новосілках Києво-Святошинського району. Де сам Позняков, досі нічого не було відомо.

У серпні 2016 року поліція затримала одного із двох підозрюваних — ексбійця добровольчого батальйону «Правого сектора» Дмитра Голуба. Він заявляв, що визнає свою провину лише у викраденні автомобіля. Другий підозрюваний, громадянин Росії Луан Кінгісепп, який три роки був у міжнародному розшуку, загинув у березні 2019 року під час вибуху в київській квартирі.

Читайте також: Вбивці Познякова підтвердили вирок

Схожі новини