Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росіянці Сапезі загрожує ув’язнення на 6 років

  • 05.12.2021, 11:15
  • 556

Софії Сапезі загрожує 6 років ув’язнення за «розпалювання ворожнечі»

Справу Софії Сапеги, яку разом із медіаактивістом Романом Протасевичем затримали після посадки літака Ryanair у Мінську, скоро передадуть до суду.

Білоруський Слідчий комітет пред’явив їй остаточне обвинувачення — їй загрожує мінімум 6 років ув’язнення, враховуючи досудову угоду, яку вона уклала зі слідством. Про це пише російська служба ВВС з посиланням на власні джерела.

Їй інкримінують «розпалювання ворожнечі». За даними джерел, вона перебуває у важкому психологічному стані, погано спить вночі. Після вироку її можуть екстрадувати до Росії. Також є варіант, що її може помилувати самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Її звинувачують в адмініструванні телеграм каналу «Чорна книжка Білорусі», в якому публікувалися персональні дані силовиків. Джерела стверджують, що з 20 жовтня вона перебувала під домашнім арештом і жила в місті Ліда, у квартирі батьків. Тих змусили на цей час переїхати жити на дачу. Зв’язку з донькою в них не було.

23-річна Сапега — громадянка Росії, але майже все життя прожила в Білорусі. У Литві Сапега має тимчасову посвідку на проживання, дівчина вчиться на магістратурі Європейського гуманітарного університету (ЄГУ) у Вільнюсі за програмою «Міжнародне право і право Європейського союзу».

Читайте також: У США підтвердили дату розмови Путіна й Байдена

Схожі новини