Передплата 2024 «Добрий господар»

Держсекретар США заявив, що у світі стрімко поширюється антиукраїнська пропаганда

  • 02.12.2021, 14:15
  • 731

Світова спільнота стурбована тим, що Росія концентрує війська на кордоні і посилює масштабну антиукраїнську пропаганду

Ймовірно, РФ робить це для того, щоб потім виправдати можливе вторгнення.

Про це державний секретар США Ентоні Блінкен заявив під час міністерського засідання НАТО.

Ситуація з Росією та Україною — перше питання порядку денного, яке озвучив прессекретар Білого дому. Він зазначив, що світова спільнота глибоко стурбована доказами того, що Росія планувала агресивні дії проти України: зусилля з дестабілізації України зсередини, а також масштабні військові операції.

Блінкен зазначив, що таке вже було у 2014 році під час широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

«Тоді, як і зараз, вони посилили дезінформацію, щоб виставити Україну агресором, щоб виправдати заздалегідь сплановані військові дії», — зазначив він.

Зараз у США спостерігають значний сплеск — більш ніж у десять разів — активності в соціальних мережах, які поширюють антиукраїнську пропаганду, наближаючись до рівня, який востаннє був напередодні вторгнення Росії в Україну у 2014 році.

«Тепер ми не знаємо, чи ухвалив президент Путін рішення про вторгнення. Ми знаємо, що він швидко створює можливості для цього, якщо він так вирішить. Тому, попри невизначеність намірів і термінів, ми повинні підготуватися до всіх непередбачених ситуацій, працюючи над тим, щоб Росія змінила курс», — заявив держсекретар США.

Також він запевнив, що Сполучені Штати інтенсивно співпрацюють із союзниками та партнерами, а також безпосередньо з президентом Путіним.

Читайте також: У Канаді заявили, що готові допомогти Україні стримувати агресію Росії

Схожі новини