Передплата 2024 «Добра кухня»

На курортах України перевірятимуть COVID-сертифікати

  • 02.12.2021, 16:30
  • 513

Вакциновані туристи матимуть спеціальні наліпки

Без вакцинації або негативного тесту на коронавірус, чи довідки про одужання на зимові курорти не впускатимуть. Фото: УНІАН
Без вакцинації або негативного тесту на коронавірус, чи довідки про одужання на зимові курорти не впускатимуть. Фото: УНІАН

Відповідне нововведення ухвалило МОЗ України.

Повнолітні відвідувачі на зимових базах відпочинку повинні мати документ про вакцинацію від COVID-19 чи негативний результат тестування, чи довідку про одужання.

«Відвідувачам курорту рекомендовано присвоїти унікальну позначку, наприклад — наліпку, за якою б ідентифікували те, що документи у людини вже перевіряли. Також позначка має свідчити про те, хто саме її видав: який суб’єкт господарювання», зазначив міністр охорони здоров"я України Віктор Ляшко.

За його словами, це потрібно, щоб уникнути повторних перевірок документів та надати можливість туристам користуватися суміжними послугами (підвісними канатними дорогами вуличними ярмарками і т.д.).

«Але COVID-документи відпочивальник повинен мати постійно. Їх треба показувати на вимогу представників закладів та вибіркових перевірок органів контролюю», — наголосив Ляшко.

Як та де перевіряти документи — вирішуватиме керівництво бази/курорту. Відповідатиме за ці заходи контролю теж власник бізнесу. Штраф за порушення норми — від 34 до 170 тисяч гривень.

Читайте також: У Франції посилили карантинні обмеження

Схожі новини