Передплата 2024 «Добра кухня»

Лукашенко вимагає доказів, що Росія справді планує напад на Україну

  • 29.11.2021, 13:30
  • 560

Олександр Лукашенко заявив, що західні країни вигадали, що Росія хоче напасти на Україну

Про це пише провладний Telegram-канал «Пул Першого».

«Укотре наші „партнери“, як їх в Росії називають, наші суперники, як я сказав, вороги, намагаються „построїти“ Росію. Тому й вигадали тезу, що Росія збирається нападати на Україну. Ну, якщо збирається — покладіть факти на стіл і підтвердіть цю тезу», — заявив самопроголошений президент Білорусі.

За його словами, Захід нібито почав «активні тілорухи довкола Російської Федерації під прикриттям того, що вона „збирається напасти на Україну“». Також він додав, що у нього немає відомостей про запланований напад Росії на Україну — мовляв, якби такі задуми були, то білоруські військові і він точно про це знали б.

Самопроголошений президент також заявив, що тому Україна та західні країни «посилюють свій північний, білорусько-український кордон» і «виводять туди військовий контингент… приблизно 8 тисяч на цьому етапі».

Лукашенко наголосив, що Білорусь має всі можливості реагувати на будь-які «рухи зі зброєю на кордонах». Зокрема, за його словами, «є певна кількість підрозділів — і їх немало — дуже навчені, оснащені, які протягом 3 годин можуть прибути в будь-куди в Білорусі».

Читайте також: Лукашенко пообіцяв допомогу мігрантам

Схожі новини