Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЛОДА попросила залишити Львівщину в "червоній" зоні

  • 25.11.2021, 13:15
  • 617

Показники захворюваності на COVID-19 в області наразі стабільні

Львівщина надалі буде у "червоній" зоні. Фото 24 каналу
Львівщина надалі буде у "червоній" зоні. Фото 24 каналу

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

За його словами, завантаженість ліжкової мережі в області становить 49,5%. У реанімаційних відділення чимало пацієнтів.

За словами Орест Чемериса, поки зарано говорити про карантин під час різдвяних свят, адже невідомо, якою буде епідситуація. Якщо Львівщина залишатиметься у «жовтій» зоні, то діятимуть обмеження цієї зони.

«Ми маємо звикати до життя з коронавірусною хворобою. Звичайно, особи та бізнес, що вакциновані матимуть певні переваги. Щодо функціонування новорічних ярмарків та ринків поки нічого не відомо», — каже посадовець.

Хоч у Львівській області очікують вихід із «червоної зони», однак директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА наголосив, що наразі цього не буде. За його словами, керівництво обласної адміністрації направило клопотання до уряду, в якому попросили не виводи Львівщину з «червоної» зони, бо поки недостатнє покращення показників. Наразі ж в області діятимуть карантинні обмеження «червоної» зони.

«За клопотанням адміністрації вирішили поки утримувати на території області „червоний“ рівень епіднебезпеки до більшої стабільної ситуації», — розповів Орест Чемерис.

23 листопада відбулося позачергове засідання державної комісії ТЕБ і НС, де розглядали питання стабілізації показників на Львівщині.

Читайте також: Чому небезпечна «чорна п'ятниця»: відповідь епідеміологині

Схожі новини