Передплата 2024 «Добрий господар»

«Вагнергейт»: Бурба заявив, що отримав передану Зеленським вказівку про перенесення операції

  • 19.11.2021, 22:04
  • 1 374

Колишній голова ГУР Міністерства оборони Василь Бурба заявив, що 23 липня 2020 року отримав від делегованої президентом людини вказівку про перенесення фінального етапу операції із затримання бойовиків ПВК Вагнера

«Вагнергейт»: Бурба заявив, що отримав передану Зеленським вказівку про перенесення операції
«Вагнергейт»: Бурба заявив, що отримав передану Зеленським вказівку про перенесення операції

Про це він сказав в ефірі токшоу Свобода слова Савіка Шустера.

«Нам повідомили, що з нами розмовлятиме голова Офісу (президента, — ред.). Ми провели розмову, нас було троє: я, перший заступник (голови СБУ, — ред.) Руслан Баранецький і голова Офісу. Відбулася планова доповідь про зміни обстановки і про наступний етап (операції щодо затримання „вагнерівців“, ред.)… У зв'язку з тим, що він був делегований президентом, я отримав вказівку про перенесення фінального етапу. Я отримав відповідь, що це вказівка президента. Людина, яка була делегована і перед цим була присутня, повідомила, що це команда президента», — розповів Бурба.

За словами ексглави ГУР, письмової вказівки не було. Бурба також розповів, що після провалу операції, за кілька днів до його звільнення, Зеленський схвалив подачу рапорту про всіх причетних із ГУР, СБУ та інших органів, а також тих, «хто перебував у кабінеті». Увечері 4 серпня, за словами Бурби, він був готовий доповідати, а вранці наступного дня попросився до президента, але дізнався, що незабаром вийде указ про його звільнення. Бурбу було звільнено 5 серпня 2020 року.

Зазначимо, Василя Бурбу викликали на допис до СБУ, щоб не допустити на прямий ефір. Про це пише політолог Андрій Смолій.

«Ще раз. П'ятниця, вечір. Кінець робочого дня, генерал-полковника Бурбу, який є головним свідком зради по вагнергейту, викликають до СБУ. На цю ж програму не приходить Зеленського, його Єрмак, та вся зелена свита. Ми точно в Україні, чи вже прокинулись в Білорусі-2? Зеленський та його влада перейшли всі межі», — зазначає політолог.

Додамо, Зеленський, Єрмак та інші представники влади не прийшли на програму до Шустера. Востаннє ситуація, коли представники влади так масово відмовилися прийти на програму, була за часів Януковича, зазначив ведучий.

Про це Шустер заявив в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Президент України, голова Офісу президента України, голова Служби безпеки України, голова ДБР, Давід Арахамія — голова фракціії партії „Слуга народу“, також член комітету з питань національної безпеки, Ірина Верещук — віце-прем'єр міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій», — перерахував він.

Шустер зазначив, що не знає, чому можновладці попри запрошення не з’явилися у студії. «Таке востаннє я бачив, коли влада не приходила — це були часи вже далекі, здавалося б, Януковича», — додав він.

Читайте також: Українська влада намагалась зупинити розслідування «Вагнергейту», — журналіст

Схожі новини