Передплата 2024 «Добра кухня»

Правоохоронці викрили підпільну типографію, де виготовляли COVID-сертифікати

  • 12.11.2021, 14:15
  • 478

Порушники виготовляли сертифікати в орендованих квартирах

Про викриття підпільної типографії з виготовлення фіктивних COVID-сертифікатів і негативних ПЛР-тестів повідомили у пресслужбі Офісу Генерального прокурора.

Підпільну типографію, де виготовляли підроблені медичні документи — сертифікати про вакцинацію від COVID-19 і негативні ПЛР-тести — створили троє мешканців Київської області, повідомили в Офісі Генпрокурора. Для виготовлення підробок орендувалися квартири. Оголошення про свої послуги підробники розміщували у спеціально створеному телеграм-каналі, а готові документи відправляли поштою.

Правоохоронці провели обшуки у приміщеннях типографії і за місцем проживання учасників групи. Вони вилучили комп’ютерну і оргтехніку, понад 70 печаток і штампів медичних закладів, бланки суворої звітності медичних установ. Також вилучили близько 500 тисяч гривень і 12 тисяч доларів США.

«Наразі вирішується питання щодо повідомлення учасникам групи про підозру і обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші причетні особи», — йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Дніпропетровській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в області та Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

Читайте також: Правоохоронці «видворили» кримінального авторитета із списку РНБО

Схожі новини