Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Правоохоронці Львівщини припинили незаконну схему виїзду за кордон військовозобов'язаних чоловіків

  • 14.11.2023, 16:45
  • 554

Правоохоронці затримали зловмисника, який за 10 тис. доларів США намагався переправити за кордон ухилянта

Затримання підозрюваного. Фото: Національна поліція Львівської області
Затримання підозрюваного. Фото: Національна поліція Львівської області

Про це повідомляє Національна поліція Львівської області.

«51-річний житель Самбірщини взявся переправити військовозобов'язаного чоловіка через державний кордон України у Республіку Молдова, а звідти — до однієї з країн Євросоюзу.

Свої «послуги» він оцінив у 10 000 доларів США. За ці кошти зловмисник повинен був переправити потенційного призовника за межі України в обхід контрольно-пропускних пунктів, а потім виготовити йому документи для виїзду в одну з країн Євросоюзу", — розповіли поліцейські.

Зловмисника викрили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Зловмисника затримано під час одержання ним частини коштів у сумі 5 000 доларів США.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) ККУ.

Якщо провину підозрюваного доведуть, то йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Схожі новини