Передплата 2024 «Добрий господар»

В«Укрексімбанку» поновили на посадах двох нападників на журналістів

  • 11.11.2021, 16:30
  • 533

Йдеться про директора департаменту банківської безпеки «Укрексімбанку» Ігоря Тельбізова та начальника управління внутрішньої безпеки банку Олега Осіпова

Як відомо, вони за наказом голови правління цієї фінустанови Євгена Мецгера 4 жовтня застосували фізичну силу до журналістів програми «Схеми».

Тепер їх поновили на посадах.

Цю інформацію «Схемам» повідомили кілька незалежних джерел в АТ «Укрексімбанк».

Офіційне підтвердження отримала також «Радіо Свобода».

Тельбізов та Осіпов є обвинуваченими у кримінальному провадженні, яке відкрите за зверненням журналістів.

Тельбізова і Осіпова, згідно із наказом, поновили 9 листопада. У документі вказано, що внутрішнє розслідування в банку завершене.

Ігоря Тельбізова раніше відсторонили від посади.

Про відсторонення Олега Осіпова публічно не заявляли, але йому також вручили підозру, а згодом офіційне обвинувачення у кримінальній справі про напад на журналістів.

Дії директора департаменту банківської безпеки Ігоря Тельбізова та начальника управління внутрішньої безпеки Олега Осіпова слідство кваліфікувало за двома кримінальними статтями: 171 («Незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, перешкоджання роботі журналіста, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища») та 126 («Умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень»).

Досудове розслідування кримінального провадження вже завершене, справа скерована до суду, підготовче засідання призначили на 29 листопада.

Читайте також: Справу про напад банкіра Мецгера на журналістів спускають на гальмах

Схожі новини