Передплата 2024 ВЗ

Які таємниці викриє «Дід Склероз»?

Брати Капранови завершують роботу над сценарієм новорічної комедії

Брати Капранови
Брати Капранови

Відомі українські письменники та видавці Брати Капранови завершують роботу над сценарієм комедійного фільму «Дід Склероз». Як описують проєкт стрічки автори, це «польові дослідження життя сучасного українського офісу».

Сценарій повнометражної комедії «Дід Склероз» з’явився з однойменної новорічної п’єси-корпоративу Братів Капранових. За сюжетом стрічки, дія відбувається під час новорічного святкування у фірмі. Раптовий прихід Діда Мороза перетворює корпоратив на справжню феєрію. Втім всіх секретів, конфліктів та інтриг у, здавалося б, дружній команді…

Режисером-консультантом виступив Михайло Іллєнко.

«Дід Склероз» — сповнена гумору та комічних ситуацій історія, яка де в чому нагадує славнозвісний британський «Офіс». Сатирична та іронічна історія «викриття» робітників офісу під час новорічного корпоративу змінить життя кожного з героїв. Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Тож коли зможемо подивитися нову стрічку, журналістка «ВЗ» запитала у Братів Капранових.

— На коли заплановані зйомки фільму?

— Зараз проєкт на стадії написання сценарію та формування команди для зйомок. Наступного року плануємо взяти участь у пітчингу Держкіно для забезпечення фінансування зйомок.

— Чому саме сюжет з Дідом Морозом? Ще кілька років було визнано, що Дід Мороз — герой з совдепії? В Україні вперше відсвяткували Новий рік з Дідом Морозом 1935 року…

— Це сценарій комедійного фільму. Однією з його складових буде сатира, у тому числі і щодо традицій «совдепії» та звичок корпоративного святкування родом з СРСР.

Читайте також: Квест-комедія, у якій глядачі разом з героями фільму шукають гроші

Схожі новини