Передплата 2024 «Добрий господар»

Нові рейтинги: Зеленський «падає», Разумков «росте»

  • 26.10.2021, 12:17
  • 919

"За" Зеленського голові проголосувати 25%

Рейтинг Володимира Зеленського знижується — про це свідчить опитування, яке оприлюднив Центр Разумкова.

Якби вибори президента відбулися найближчої неділі, за Володимира Зеленського готові проголосувати 25,7% тих, хто визначився і прийде на вибори. У серпні за даними Центру Разумкова таких було 28,8%.

Натомість росте рейтинг Дмитра Разумкова. Якщо у серпні за нього були готові проголосувати 2,3%, то тепер 8,8% тих, хто визначився і прийде голосувати.

За Петра Порошенка готові голосувати 14% тих, хто визначився і прийде на вибори.

Далі йдуть Юрій Бойко — 11,7%, Юлія Тимошенко 10,1%, Євген Мураєв 6,3%, Ігор Смешко 5%.

«Порівняно з кінцем липня — початком серпня 2021 року знизилася електоральна підтримка В. Зеленського (з 19,5% до 17% серед усіх опитаних). Порівняно з кінцем липня — початком серпня зріс рівень електоральної підтримки Д. Разумкова (з 2% до 6% серед усіх опитаних)», — відзначають соціологи Центру Разумкова.

Рейтинг партії «Слуга народу» порівняно із серпнем обвалився на 5%. Зараз за неї готові проголосувати 21,6%, тоді як у серпні партію Зеленського підтримували 26,6% тих, хто визначився і готовий прийти на вибори.

«Європейську Солідарність» підтримують 15,8% тих, хто визначився і піде на вибори.

Далі йдуть ОПЗЖ — 12,9%, «Батьківщина» — 11,1%, «Наші» — 6,4%, «Сила і Честь» — 6%.

«Порівняно з кінцем липня — початком серпня 2021 року знизилася електоральна підтримка партії «Слуга народу» (з 17% до 14% серед усіх опитаних). Порівняно з січнем 2021 року знизився рівень електоральної підтримки партії «Опозиційна платформа — За життя» (з 14% до 8% серед усіх опитаних), що частково може бути пояснено появою у списку партій, який пропонувався респондентам, партії «Наші», яка орієнтується на той же сегмент виборців, що й ОПЗЖ. Порівняно з січнем 2021 року на статистично значущому рівні знизилася електоральна підтримка партії «Голос» (з 2% до 0,3% серед усіх опитаних) та «Опозиційного блоку» (з 0,9% до 0,3%), що також частково може бути пояснено появою в опитувальнику відповідно Партії Сергія Притули і партії «Наші», — зазначають соціологи.

Рівень електоральної підтримки інших політичних партій з початку цього року не змінився на статистично значущому рівні.

Як відомо, останнє опитування КМІС також зафіксувало суттєве зниження рейтингів Володимира Зеленського та партії «Слуга народу».

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 14 по 20 жовтня 2021 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.
Соціологічне опитування проведене в рамках дослідницьких проєктів, що здійснюються Центром Разумкова за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні.

Читайте також: Виборці починають розуміти, що Зеленський і Голобородько — це два різні персонажі

Схожі новини