Передплата 2024 ВЗ

На вокзалах відкрили пункти вакцинації

  • 23.10.2021, 12:35
  • 469

В Україні вже діють 12 безкоштовних пунктів вакцинації на вокзалах

Про це на брифінгу повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За даними УЗ, за перші два дні роботи пунктів вакцинації на вокзалах було щеплено понад 2000 людей. Шляхом тестувань коронавірус виявили майже у 90 хворих, загалом до поїздок не допустили 390 пасажирів.

«За перші два дні у 10 містах було вакциновано майже 2200 осіб. Це непоганий результат. Вважаю, що це правильно. Люди повинні бути відповідальними. Було достатньо часу, щоб вакцинуватися», — сказав міністр.

Він додав, що мережа пунктів вакцинації буде розширюватися. 23 жовтня такі пункти запрацюють у Маріуполі та Ужгороді. Крім того, додаткові пункти вакцинації планують розгорнути в аеропортах «Бориспіль» та «Львів».

Своєю чергою директор філії «Пасажирська компанія» Укрзалізниці Олександр Перцовський зауважив, що з відкриттям пунктів вакцинації залізниця стає «безпечним простором».

«Ми трактуємо цей новий не як обмеження, бо жоден залізничний маршрут не зупинився. Це розумні, нормальні правила гри. Людина, яка їде в потязі, може бути переконана, що поруч або вакцинована людина, або з негативним тестом», — сказав Перцовський.

Він додав, що найближчими днями в УЗ почнуться тренування залізничних медиків, щоб вони могли допомагати співробітникам державних та комунальних клінік та робили щеплення на невеликих вокзалах і станціях.

Читайте також: УЗ: за добу майже 200 людей не змогли сісти на потяги

Схожі новини