Передплата 2024 «Добрий господар»

УЗ: за добу майже 200 людей не змогли сісти на потяги

  • 22.10.2021, 14:15
  • 509

Пасажирів не впускали на потяги через відсутність COVID-документів

За першу добу дії нових правил міжміських перевезень через відсутність необхідних документів до поїздів не допустили 175 людей.

«Станом на 09:00 22 жовтня 2021 року через відсутність належних документів не допущено до поїздів 175 пасажирів. Для врегулювання ситуацій до поїздів 25 разів викликалися представники Національної поліції», — повідомили у пресслужбі «Укрзалізниці».

У компанії нагадали, що відповідно до нових правил, які набули чинності 21 жовтня, крім квитка на поїзд та документа, що посвідчує особу, пасажири повинні мати із собою:

  • документ про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19;
  • або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19 (сертифікат про вакцинацію може бути або паперовий, або згенерований у застосунку «Дія»);
  • або негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години (станом на час посадки у поїзд).

У разі відсутності цих документів пасажири можуть зробити експрес-тест на 10 вокзалах у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Мукачевому, Кривому Розі, Вінниці та Полтаві. за 350 грн.

Читайте також: Савченко з сестрою намагалися перетнути кордон з Україною за підробленими COVID-сертифікатами, — ЗМІ (фото)

Схожі новини