Передплата 2024 «Добра кухня»

"Це хайп": Зеленський про заяву телеведучої "UA: Перший" про тиск з боку ОПУ

  • 20.10.2021, 17:10
  • 641

Президент України Володимир Зеленський вважає, що звинувачення телеведучої ток-шоу "Зворотний відлік" на громадському телеканалі "UA: Перший" Мирослави Барчук у тиску на журнаолістів з боку Офісу президента є "хайпом"

Про це пише Інтерфакс.

«Я не зовсім розумію, до чого тут я і Офіс президента (до звинувачень Барчук — ІФ), але я розумію, що це хайп. Ми нічого не погоджуємо, жодних списків. Тим паче — телеканалу суспільного мовлення. Щодо депутатів, то вони можуть ходити або не ходити на ті чи інші ефіри. Мені здається, що вони вільні люди. Але якщо потрібно, щоб я звернувся до голови фракції „Слуга народу“ Давида Арахамії, і щоб він тиснув на депутатів, що вони обов'язково повинні ходити до цієї пані, то я можу звернутися. Якщо він скаже, що так можна у них, що такі правила, що вони обов'язково, як солдати, мають туди приходити — ок», — заявив Зеленський у коментарі журналістам, перебуваючи з робочим візитом у Черкаській області.

Він також зазначив, що ситуація, в якій державне телебачення заявляє про тиск із боку держави, видається дивною.

Як передає ДетекторМедіа, народна депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук у коментарі Суспільному зазначила, що самостійно вирішує, чи брати участь у телевізійних ефірах.

«Я маю ще й інші справи, ніж провести три години в холодній студії до опівночі, а потім приходити на роботу на дев’ять чи вісім ранку», — пояснила вона.

Депутатка додала, що кожна фракція повинна мати можливість донести свою позицію.

«Мені здається, потрібно, щоб і канал працював над тим, щоб хотіли всі фракції приходити й брати участь у цьому ефірі. Направду, я коли вважаю що тема адекватна моїй компетенції, і це може бути адекватна дискусія, я завжди приходжу і буду приходити», — зазначила Євгенія Кравчук.

Нагадаємо, народний депутат України VIII скликання, член наглядової ради державного акціонерного товариства «Українська залізниця», керівник новоствореного комітету з питань комплаєнсу та антикорупції, журналіст Сергій Лещенко звинуватив команду суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік», яку транслює телеканал «UA: Перший», в заангажованості, бо у студії не було представників «Слуги народу» і влади.

Ведуча токшоу Мирослава Барчук відповіла йому і заявила про тиск із боку Офісу президента.

Радник голови Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк зазначив, що представники «Слуг народу» беруть участь в ефірах Суспільного мовника, але через «особисті симпатії чи антипатії ведучих» не мають бажання приходити на деякі телепроєкти.

Читайте також: Журналісти «Суспільного» розповіли, що на них тисне ОПУ: заява

Схожі новини