Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рада ухвалила бюджет у першому читанні

  • 20.10.2021, 13:25
  • 482

Нардепи підтримали у першому читанні законопроект про Державний бюджет на 2022 рік з урахуванням пропозицій народних обранців

«За» проголосували 264 депутати.

Як передає «Прямий», згідно зі змінами, які підтримав комітет з пропозицій нардепів, 3,3 млрд грн перескерують із «оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів та модернізації залізничної інфраструктури» на «забезпечення заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху».

Передбачають додаткові 6,5 млрд грн надходжень від імпортного ПДВ.

Додатково пропонують виділити: 1 млрд грн на заходи по боротьбі з Covid-19 у закладах загальної середньої освіти; 1 млрд на питну воду; 2,2 млрд на розвиток аеропортної інфраструктури; 1 млрд на субвенцію місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери.

Із державного фонду регіонального розвитку планують забрати 6 млрд грн, направивши їх на соціально-економічний розвиток. Для розподілу соцеконому буде створена робоча група, не менше 50% від якої будуть члени бюджетного комітету ВРУ .

Для розподілу коштів для освітніх програм передбачено створити комісію, в якій не менше 2/3 будуть представники Бюджетного і освітнього комітетів ВРУ.

Окрім цього, у Міністерстві економіки заберуть 2,7 млрд грн на розроблення та реалізацію державних інвестиційних проектів.

Із спеціального фонду передадуть в загальний фонд надходження в межах програм допомоги і грантів урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ.

Читайте також: Рада не розглядатиме законопроєкт про Бюджетний кодекс

Схожі новини