Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Більше половини українців знає про зрив спецоперації щодо "вагнерівців", - опитування КМІС

  • 20.10.2021, 10:05
  • 349

51,5% українців знають про зрив спецоперації українських спецслужб щодо затримання найманців ПВК Вагнера

Про це свідчать дані опитування КМІС, передає Цензор.НЕТ.

«Про зрив спецоперації українських спецслужб із затримання найманців ПВК Вагнер знають 51,5% українців, хоча з них лише 11,6% стверджують, що достатньо добре поінформовані, а 39,9% відповідають, що лише щось чули, але не знають деталей», — йдеться в повідомленні.

«Серед респондентів, як принаймні щось чули, найбільше респондентів (39,5%) покладають відповідальність на передачу (злив) інформації з боку вищого політичного керівництва України. Ще 19,7% вважають, що це відбувалося через брак професіоналізму і помилки вищого політичного керівництва України», — зазначають автори дослідження.

Упродовж 15−18 жовтня 2021 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) робив всеукраїнське опитування громадської думки.

Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням) опитано 1200 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не входять території, які тимчасово не контролює влада України — А Р Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. У Луганській і Донецькій областях опитування відбувалося тільки на території, яку контролює українська влада.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Читайте також: Після відставки президентський рейтинг Разумкова зріс у 2,5 рази — опитування КМІС

Схожі новини