Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нацполіція через планшети буде стежити за дотриманням умов карантину

  • 13.10.2021, 14:45
  • 432

На планшети поліціянтів встановили відповідне програмне забезпечення. Воно зчитує QR-код з міжнародних та внутрішніх сертифікатів про вакцинацію

Про це пишуть на сайті МОЗ.

Державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що наразі в Україні важка епідеміологічна ситуація, через штам «Дельта», який зареєстрований у кожній області України.

Кузін повідомив, що в кожному регіоні працює Центр контролю та профілактики хворіб, однак цього недостатньо.

Оскільки є зони (16 регіонів, що перебувають на «помаранчевому» рівні епідеміологічної небезпеки), де потрібно посилювати контроль за дотриманням карантину.

Йдеться про дієвий контроль за дотриманням маскового режиму, за умовами перевезень, за роботою закладів громадського харчування та розважальними закладами тощо.

Відтак співробітники Нацполіції будуть робити рейди щодо дотримання карантину.

Завдання поліціянтів полягає у роз’яснювальній роботі серед перевізників щодо необхідності дотримання карантинних вимог, а також роз’яснення щодо відповідальності громадян та перевізників за порушення протиепідемічного законодавства.

Вони також будуть стежити за роботою розважальних закладів (нічних клубів, ринків, закладів громадського харчування тощо), яким дозволено працювати за умови COVID-безпечності персоналу та відвідувачів (наявність негативного тесту чи вакцинації).

З рейдовими групами співпрацюватиме Державна служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, а також Центри контролю та профілактики хворіб, які надаватимуть роз’яснення та будуть партнерами у діях контролю, який необхідно застосовувати на рівні областей.

Читайте також: Кілька областей України — за крок від «червоної» зони

Схожі новини